Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 21:55 - Да поговорим за мечтите
Автор: koral Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
4



  Как? Как да преминем отвъд собствените си ограничения, отвъд собствените си очаквания, дори отвъд собствените си мечти? Мнозина от нас знаят от собствен опит - когато една мечта ни се сбъдва, сбъдването е по - хубаво отколкото сами сме си  представяли... Но как да преминем отвъд себе си - да искаме, да се стремим, да работим за постигане на живот, който месеци по - рано дори не сме си представяли, че може да съществува за нас? Да искаме и да вярваме, че сме способни да превърнем любимата си работа в успешен личен бизнес, че можем да имаме удовлетворителна и нежна любовна връзка, такава, каквато дълбоко в себе си усещаме, че желаем?
  Аз съм от породата хора, които вярват, че човек е творец на собствения си живот. Че човек сам, със своите мисли, чувства и действия, създава удовлетворителен, радостен, успешен живот за себе си и своето семейство. От години вървя по този път и имам успехите си, които ме радват и зареждат да продължавам напред. Щастлива съм. И благодаря на Бог за всичко, което имам и което съм.
  Но животът е като градина. Като Дървото на Живота. Идва пролет и клоните се отрупват с красив, уханен цвят, идва лято и плодовете зреят в щедрост и благодат. Идва есен и ние прибираме своята реколта, а зимата ни утешава с белота, дарове и уют. Животът не спира своя път. Ние не спираме своя път - не оставаме завинаги в радостта или в болката, която преживяваме. Винаги нещо се случва, мечта се осъществява, но идва нова, още по - силна, още по - желана... Понякога - изненадваща  със силата и различността си! Силна, идваща сякаш направо от дълбината на сърцето, от тишината на душата ни, нова мечта. Вече не просто да имаш, а да бъдеш. Да бъдеш още повече от себе си - по - добър творец, по - добър работник, по - добър любим, родител, по - добър човек, отколкото досега. Защото вярваш и усещаш, че можеш. И работиш за това. Сладко и трудно е.
  Как? Как да преминем отвъд това, което сме, при това, което вече можем да бъдем? Искате ли го за себе си? Още не знам как точно, но знам, че има начин да го направя. Мога.
Можем.

image


Тагове:   как,   отвъд,   мечти,   да поговорим,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koral
Категория: Изкуство
Прочетен: 495179
Постинги: 99
Коментари: 258
Гласове: 179
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031